Toen ik 3 jaar geleden mijn allereerste workshop lanceerde, zat deze binnen 2 uur vol met 10 deelneemsters. En de tweede, die ik vanuit verbazing en flow maar direct lanceerde, was na 2 dagen ook uitverkocht! Ik wist niet wat mij overkwam. Vooral omdat ik er zo lang tegenaan gehikt had.

Al langere tijd wilde ik workshops geven. Maar ik durfde niet. Groepen vond ik maar lastig. Al die emoties en energieën. Best lastig met mijn gevoeligheid. Toch voelde ik een diep verlangen om mijn kennis en ervaring over te brengen. En om hierin groepen vrouwen te begeleiden.

Hoewel ik het doodeng vond – of misschien juist omdat ik het doodeng vond – lanceerde ik mijn workshop zonder er te veel over na te denken. Vanuit flow, dwars door de angst heen. En wat gebeurde was magisch. Want niet alleen deze twee workshops zaten vol, alle volgende workshops ook!

Lange tijd heb ik gedacht dat ik gewoon geluk had, of dat ik blijkbaar een heel actueel thema te pakken had. Want aan mijn marketingskills kon het niet liggen. Die waren er namelijk niet. Ik had nog geen nieuwsbrief (durfde ik ook al niet), weinig bereik en zelfs nog geen instagram account. Maar via facebook, mijn website en mond-op-mond reclame bleken de klanten mij toch te vinden!

Nu ik terugkijk besef ik mij dat ik niet zomaar geluk had. Maar dat ik onbewust de werking van energie had ingezet.

  • Want door niet te veel in mijn hoofd te zitten of te lang over de lancering na te denken (een beschermingmechanisme om mijn angst niet te hoeven voelen), was er geen tijd of ruimte voor enige weerstand om te ontstaan. Hierdoor kon de energie vrij kon stromen en kwamen de klanten moeiteloos naar mij toe.
  • Daarnaast lanceerde ik deze workshop direct vanuit mijn verlangen, waardoor de energietrilling heel zuiver en hoog was. Er zat geen ‘ruis’ op de lijn. Waardoor klanten van alle kanten aanhaakten op deze hoge energie.
  • En door dit onverwachte succes bouwde ik vertrouwen op. Mijn ervaring met lanceren was positief en leuk. En iedere keer als ik deze workshop lanceerde kon ik weer ‘intappen’ op dit gevoel en deze energie. Die daarna bevestigd en versterkt werd.

Deze ervaring heeft me veel inzicht gegeven in hoe energie werkt en hoe je het kunt inzetten in je business. En weet ik dat het niet nodig is om een heel groot bereik te hebben, flitsende marketing te gebruiken, of aangeleerde business strategieën in te zetten om een stralende en stromende business op te kunnen bouwen.

Of zoals een van de hart-onderneemsters mij schreef, die ik coach in haar business:

Wat jou echt onderscheidt van andere (business)coaches is jouw uitgangspunt: het creëren van energie in alles wat je denkt, schrijft en doet, waardoor je (potentiële) cliënten die op dezelfde frequentie zitten, aantrekt. Het is echt van zwaar naar licht, van hard ploeteren naar ease & joy in je ondernemerschap. Zo blij en dankbaar dat ik dit traject met jou mag volgen!

——–

Voel je dat jij ook vanuit zachte kracht en een zuivere energie jouw bedrijf wilt laten stromen en stralen? En meer vanuit ease & joy wilt ondernemen?

Laat me dit dan even weten. Dan bekijken we samen, hoe ik je hierin kan ondersteunen.

 

Liefs, Marije

“Waar gevoel is, is kracht”