Heb jij ooit weleens bedacht waar die zwaarte vandaan komt die jij voelt? Veel sensitieve onderneemsters zijn zich niet bewust van de collectieve energievelden waar ze mee verbonden zijn.

Een collectief energieveld is de gezamenlijke energie van bijvoorbeeld een groep mensen, bedrijf of land die voelbaar is. Een voorbeeld hiervan is als je winkelt bij Ekoplaza, dit heel anders voelt dan dan als je bij de Aldi boodschappen doet. Of dat je het wel heel fijn vindt op Instagram, maar facebook niet echt jouw platvorm is.

Wat je oppikt is het collectieve energieveld dat verbonden is met deze plekken of groepen. En deze energie kan prettig voelen of juist niet. Het kan je voeden, of juist volledig leegtrekken. Als je hier niet bewust van bent, kan het zijn dat je onbewust verbonden bent met een energie waar je helemaal niet voor gekozen hebt! Een energie die zwaar voelt en je uit je kracht haalt.

  • De eerste stap is je te realiseren dat je zelf de keuze hebt om je wel of niet te verbinden met een collectief energieveld. Wanneer je hier bewust van bent, ben je al een heel eind.
  • De tweede stap is bewust af te koppelen. Door actief afstand te houden en de intentie te zetten je niet (meer) te verbinden, houd je de energie buiten jezelf. En ben je minder kwetsbaar voor deze collectieve energie die niet van jou is.
  • De laatste stap is om jouw energie en aandacht actief te richten op datgene wat jou wel voedt en inspireert. Zo verhoog je jouw trilling en bescherm je jezelf tegen ‘lagere’ energieën die jou uit balans kunnen halen.

Zelf kies ik er bewust voor mij niet te verbinden met het collectieve energieveld rondom Covid-19. Ik kijk zo weinig mogelijk nieuws en programma’s over dit onderwerp en geef er zo min mogelijk aandacht aan. Ik wil mij namelijk niet verbinden met de zware en emotionele energie die verbonden is met dit thema.

Ik kies hierin voor het zuiver houden van mijn eigen energie, zodat ik vanuit mijn eigen kracht mijn licht kan blijven delen.

En jij, waar kies jij voor?

Liefs, Marije

“Waar gevoel is, is kracht”