Goed geld vragen voor je diensten. Het blijft voor veel hart-onderneemsters een lastig onderwerp. Want hoe hang je een ‘waarde’ aan iets wat zo dicht bij je hart ligt. Het voelt bijna alsof je een waarde aan jezelf hangt. En heel eerlijk, dat is natuurlijk niet in geld uit te drukken.

Maar wat als je die zelfwaarde kunt loskoppelen van jouw prijzen. En het geld ziet voor wat het daadwerkelijk is; een uitwisseling van energie. Jij deelt jouw kennis, ervaring, lessen, liefde en aandacht en in ruil daarvoor ontvang jij een gelijke hoeveelheid energie terug. In dit geval een neutraal ruilmiddel, namelijk geld.

In feite is wat jouw klant van jou ontvangt, en wat jij van jouw klant terug krijgt, een uitwisseling van gelijke energie. Hoe meer dit in evenwicht is, hoe vrijer de energie kan stromen. Voor jullie beiden.

Maar wanneer dit uit balans is, zal de stroom van overvloed stagneren. Als jij te veel geeft, maar te weinig ontvangt, dan blijft er uiteindelijk niets meer over om weg te geven. Jouw energie raakt letterlijk ‘op’ en de stroomt neemt in kracht af, of komt helemaal tot stilstand. En wanneer jouw klant te veel ontvangt, maar daar te weinig tegenover staat, zal jouw klant dit onbewust gaan compenseren. Door niet alles te ontvangen wat je haar geeft. Haar stroom van geld, kracht en liefde droogt dan ook op.

Het is belangrijk je te beseffen dat overvloed bestaat uit een cyclus van geven en ontvangen. En dat het ontvangen een belangrijke stap in dit proces is.

Hoe meer jij kunt ontvangen, hoe meer je namelijk kunt (door)geven. Hierdoor kun je nog meer ontvangen, waardoor de stroom van overvloed wordt gevoed, en steeds krachtiger en groter zal groeien.

Dus volgende keer dat je jouw klant een aanbod doet en jouw prijs noemt, voel dan of de energie in balans is.

Het zal jullie beiden stroom van overvloed versterken.

Liefs, Marije

“Waar gevoel is, is kracht”