Intuïtie; we hebben het allemaal, maar weten vaak niet hoe we dit bewust kunnen inzetten. Vooral als je als hoogopgeleide vrouw bent opgegroeid in een omgeving waarin de ratio domineert, kan het lastig zijn om contact te maken met je intuïtie. Toch kan het je – juist als je veel vanuit je hoofd leeft – heel veel brengen. Als intuïtief coach is het daarom mijn missie om hoogopgeleide vrouwen weer in contact te brengen met hun intuïtie. Omdat ik geloof dat intuïtie je veel rust, richting en vertrouwen kan geven in zowel je leven als business.

1) Je twijfelt minder

Keuzestress; wie kent het niet. Het afwegen van alle voor- en nadelen, het twijfelen over wat de ‘juiste’ keuze is. We kunnen onszelf daar helemaal gek mee maken. En hoe complexer en belangrijker de keuze, hoe moeilijker het wordt om puur op ratio uit te beslissen. Juist in deze situaties is het fijn om naast de rationele argumenten, ook te voelen hoe een keuze voelt. Je lijf en intuïtie zijn hiervoor zeer zuivere graadmeters die heel duidelijk kunnen aangeven wat wel en niet goed voelt.
Wanneer je de signalen van je intuïtie leert herkennen en hierop durft te vertrouwen kan het je helpen om krachtiger en bewuster keuzes te maken, waardoor er geen ruimte meer is voor twijfel.

2) Je ervaart meer energie en balans

Herken je dat? Dat je gevoelig bent voor prikkels, het lastig vindt om in grote groepen te zijn of dat je energie wegloopt bij bepaalde mensen?
Veel hoogopgeleide vrouwen zijn veel gevoeliger dan ze zelf weten en weten dus ook niet hoe ze hiermee om moeten gaan. Het kan zijn dat je heel veel voelt, maar niet goed weet wat je ermee aan moet. Of dat je juist helemaal niet bewust bent van wat je voelt omdat je zo in je hoofd leeft. Hierdoor kun je problemen ervaren met je energiebalans of energetisch leeglopen bij bepaalde mensen of plekken.
Door contact te maken met je intuïtie en bewust te worden van je gevoeligheid kan je beter voelen wat van jou is en wat van een ander. Hierdoor kan je jezelf energetisch afschermen waardoor je beter bij jezelf en in balans kunt blijven.

3) Je durft meer voor jezelf te kiezen

Wij vrouwen zijn vaak verzorgend en van nature gericht op de ander. Gevoelige vrouwen zijn vaak nog meer op hun omgeving gericht. Ze voelen moeiteloos aan wat een ander nodig heeft en floreren dan ook vaak in een baan of bedrijf gericht op mensen, omdat daar hun kracht ligt.
Maar dit is vaak ook de valkuil. Doordat je zo gericht bent op de ander, is het vaak lastig om naar binnen te keren en bij jezelf te voelen hoe het met je is. Hierdoor is het moeilijker om je eigen grenzen aan te voelen en aan te geven, waardoor veel gevoelige vrouwen zichzelf kunnen verliezen.
Wanneer je meer in contact bent met je intuïtie, voel je ook makkelijker waar je grens ligt en wat je nodig hebt, waardoor je beter voor jezelf durft te kiezen.

4) Je krijgt meer zelfvertrouwen

Durf jij te vertrouwen op je gevoel? Veel hoogopgeleide vrouwen zijn het contact met hun intuïtie en gevoel volledig kwijtgeraakt en proberen grip op hun leven te houden door alles vanuit hun hoofd te benaderen. Maar in je hoofd wonen allemaal stemmetjes. Die zeggen dat je niet goed genoeg bent, die de lat irreëel hoog leggen, die je constant wijzen op alles wat er fout kan gaan en je saboteren bij de stappen die je wilt zetten. Je kunt hierdoor onzeker worden, gaan twijfelen over je keuzes en niet goed weten welke richting je op wilt in je leven.
Wanneer je in contact staat met je gevoel, en hierop durft te vertrouwen kan dit je heel veel kracht geven. Je laat je minder tegenhouden door je angsten en neemt al die stemmen minder serieus. Hierdoor ontwikkel je het zelfvertrouwen om je eigen keuzes te maken en richting te geven aan je leven.

Intuïtieve coaching

Als intuïtief coach weet ik als geen ander hoe krachtig de werking van intuïtie kan zijn en hoeveel verschil dit kan maken in je leven, vooral voor hoogopgeleide (gevoelige) vrouwen.
Omdat ik zelf opgroeide in een zeer rationele en academische omgeving waar geen ruimte was voor ‘vage’ dingen als gevoel en intuïtie, weet ik hoe lastig het is om naar die stem in jezelf te luisteren wanneer de ratio zo overheersend is.
In mijn coachtrajecten breng ik jou weer in contact met je gevoel, leer ik je hoe je beter naar je intuïtie kunt luisteren en hoe je je energie kunt beschermen. Dit doe ik door te werken, met mindset, lichaam en energie. Zodat ook jij weer kunt leven vanuit jouw natuurlijk flow.

Ben je geïnteresseerd en zou je gewoon eens vrijblijvend kennis willen maken? Vraag dan een gratis Soul Connection Sessie aan en ervaar zelf of ik je verder kan helpen.

Liefs, Marije

Intuïtief coach & Soul connector
Natural Flow Coaching

“Waar gevoel is, is kracht”