Reiki cursus

Versterk je energie en intuitie

Wat ben ik jou dankbaar voor je Reiki cursus! Elke dag kijk ik er naar uit om mezelf en mijn kinderen te behandelen met Reiki! Het is elke dag weer een cadeautje aan mezelf en mijn gezin. Ik voel een innerlijke rust en tegelijkertijd heb ik veel meer energie. Ik kom steeds meer en steeds makkelijker bij mijn gevoel en voel een diep vertrouwen in mij. En niet alleen privé brengt het me veel, ook in mijn bedrijf begint het te stromen. Er komen steeds meer mooie kansen op mijn pad die ik met vertrouwen aan kan pakken.

Sadie Voorn – De Olie mama

Ik ben door deze dag heel bewust geworden van de energie die er altijd is. Ook weet ik nu hoe ik deze energie aan mezelf kan geven om op te laden. En hoe ik dit door kan geven aan mijn klanten. Zo fijn om dit nu zelf te kunnen! Lieve Marije, bedankt voor deze mooie bijzondere dag. De aandacht die jij voor ons als groep, maar ook individueel had, voelde heel oprecht en warm.

Paula Smit-Meester – Uit liefde voor jezelf leven

“In verbinding met jezelf, blijft de energie stromen”

Wil jij leren om…

N

Meer in contact te komen met je gevoel en intuïtie?

N

Geblokkeerde energie weer te laten stromen in je lijf, leven en bedrijf?

N

Je energie stevig neer te zetten en af te schermen van invloed van buiten?

N

Belemmerende overtuigingen en patronen te helen en los te laten, waardoor je dichter bij je ware kern komt?

N

Je weerstand en vitaliteit te vergroten en weer in balans te komen?

N

Je bewustwording en spirituele groei te vergroten?

N

Meer stevigheid en vertrouwen te voelen in jezelf (en je bedrijf?)

N

Jezelf en je klanten kunnen behandelen met Reiki?

Wat is Reiki?

Wil je jezelf en anderen Reiki leren geven?
Reiki is het ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen, blokkades op te ruimen, je energie beter door te laten stromen en een proces van innerlijke groei in gang te zetten.
Door het volgen van een Reiki cursus leer je opnieuw bewust te worden van deze natuurlijke energie en hoe je deze zuiver in kunt zetten voor jezelf en anderen. Deze energie ondersteunt jou en de persoon die jij Reiki geeft in het opheffen van blokkades en brengt je meer in contact met jezelf en je intuïtie.

Het werken met Reiki werkt op een verschillende niveaus door. Op fysiek niveau ontspant het en helpt het je energie weer in balans te brengen. Op mentaal niveau helpt het je om belemmerende overtuigingen en patronen los te laten, waardoor je betere en bewustere keuzes gaat maken voor jezelf. Op emotioneel niveau worden oude emoties die zich hebben vastgezet in je systeem losgelaten, zodat de energie weer gaat stromen. Op spiritueel niveau wordt de verbinding met je intuïtie versterkt, waardoor je hier meer op gaat vertrouwen en krachtiger op kan koersen.

Reiki kent drie graden; de eerste, tweede en derde graad. Elke graad staat voor een bepaalde manier van kennen en kunnen en werkt op verschillende niveaus door.

Reiki 1

Tijdens een Reiki 1 cursus leer je om Reiki vooral op fysiek niveau in te zetten. Je ontvangt het vermogen om jezelf en anderen te behandelen op lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn, spanningsklachten etc. In deze fase kan het behandelen met Reiki jou (of je klanten) helpen om spanning en stress los te laten, waardoor je diep kunt ontspannen en er meer innerlijke rust ontstaat. Door een betere verbinding met je lijf, kom je makkelijker uit je hoofd en maak je meer verbinding met je intuïtie. Ook helpt het werken met Reiki bij het stevig neerzetten en afschermen van je energie. Waardoor je in jouw werk met andere mensen, beter bij jezelf kunt blijven.

Reiki 2

Deze cursus kan je ongeveer 2 maanden na Reiki 1 volgen. De Reiki 2 cursus is een verdieping op Reiki 1. In deze cursus leer je om op diepere lagen en op afstand te behandelen. Je Reiki stroom wordt krachtiger en je leert om op de emotionele en mentale lagen te helen. Hierdoor kunnen oude blokkades en belemmerende patronen in beweging komen en losgelaten worden. Tevens leer je om jezelf en anderen op afstand te behandelen. En hoe je jouw eigen thema’s (of thema’s van jouw klanten) kunt helen en positief kunt laden. Je intuïtie zal nog meer versterken en het proces van innerlijke groei en bewustzijn zal verdiepen en versnellen. Zo kom je steeds dichter bij je kern.

Reiki 3a - Reiki master

Ongeveer een jaar na Reiki 2 kan je verder met Reiki 3a. Tijdens deze cursus gaan we nog meer de diepte in en ga je voor het meesterschap. Je kiest voor Reiki 3 als je Reiki echt in je leven wilt blijven toepassen. Je gaat nog meer de diepte in en werkt aan heling op zielsniveau. Je mag je hierna Reiki Master noemen.

Deze cursus bestaat uit twee hele dagen.

*Na Reiki 3a kan je nog Reiki 3b doen. Dit is een individueel opleidingstraject van een half jaar om zelf Reiki Trainer te worden. Binnenkort start er weer een groep. Heb je hier interesse in? Stuur me dan even een mail.

De Reiki cursus kwam voor mij precies op het goede moment, omdat ik zocht naar een praktische manier die ik altijd bij mij zou hebben om mijzelf verder te helen, mijzelf te laten ontspannen en meer in contact te komen met mijn lijf en intuitie. Marije gaf ons een hele bijzondere eraring door de kleine groep, waardoor er direct veel persoonlijke aandacht was en de groep zich direct met elkaar verbond. Behalve dat ze een Reiki trainer is, komen haar coach kwaliteiten ook sterk naar voren in het begeleiden van de groepsdynamiek. Ze voelde heel goed aan wanneer iemand iets wilde zeggen of nodig had en stelde ons volledig op ons gemak. Alle emoties konden er gewoon zijn en onze getrokken kaartjes sloten allemaal zo mooi op elkaar aan. Ze maakt van een intense training gewoon iets heel erg leuks! In de oefenperiode van 3 weken na de training stond ze altijd klaar voor vragen en ook de terugkomdag was erg nuttig om onze thuisopdracht te evalueren. Voel je dat Reiki wat voor jou is, dan raad ik Marije met volle overtuiging aan!

Laura GroenhoutOrganizer for business & life

Onlangs heb ik bij Marije de Reiki 1 training gevolgd. Het kwam op mijn pad en het maakte me nieuwsgierig naar welke verdieping op persoonlijk niveau dit zou brengen. Ik wist niet veel van Reiki, waardoor ik er zonder verwachting in ging. En hierdoor kreeg ik alles. Wat was dit een bijzondere ervaring! Eentje die met geen pen te beschrijven valt. Je voelt bij jezelf al tijdens de dag veel ontstaan en in beweging komen, maar ook de verbinding met de mede-cursisten en Marije was heel mooi en bijzonder. Gewoon een beetje magisch 🙂 Na de eerste dag zette deze stroom voort. Ik heb mooie en dankbare ervaringen gehad sindsdien met Reiki, met helende resultaten bij mezelf én anderen. Reiki zet ik ook zo vaak mogelijk in als een verdiepende vorm van meditatie. Dat is echt heerlijk en brengt mij meteen innerlijke rust en balans. Marije gaf de training op een zeer kundige manier, maar ook heel natuurlijk. Ze is puur en open, waardoor je meteen het gevoel hebt dat je jezelf kunt zijn en je kunt overgeven aan de ervaring. Natuurlijk heb ik mijzelf ingeschreven voor Reiki 2. Ik kijk ernaar uit!

Marjolijn Desmet – My Beautiful Life

Hoe ziet de Reiki cursus eruit?

We beginnen de dag met het intuïtief trekken van een kaart met daarop een thema. Dit geeft een aanwijzing over wat er op dit moment in je leven aandacht nodig heeft. Daarna volgt de inwijding. Hierna gaan we veel oefenen, op onszelf en op elkaar. Hierdoor leer je de energie kennen en gebruiken. Er is uitgebreid de tijd voor het uitwisselen van ervaringen en stellen van vragen.
Tijdens het verloop van de cursus zul je meer in contact kunnen komen met je intuïtie en wie je werkelijk bent. Het proces van innerlijke groei wordt in werking gezet en je zult de energie voelen stromen. Aan het einde van de dag ben je in staat jezelf en anderen een volledige behandeling te geven. Je ontvang bovendien een erkend certificaat.
Na deze dag ga je drie weken voor jezelf oefenen om je de energie nog meer eigen maken. Je zult de stroom van innerlijke groei en heling sterker maken, en er zullen meer blokkades opgeruimd worden. Na drie weken komen we weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen, te oefenen en de cursus af te ronden.

Wat levert de Reiki cursus jou op?

Na de Reiki cursus weet je hoe je contact kunt maken met deze energie en hiermee jezelf en anderen kunt behandelen. En hoe je dit kunt toepassen en verdiepen.

Na het behalen van Reiki 1 kan je direct anderen in de privé sfeer behandelen.

Na het behalen van Reiki 2 mag je anderen zakelijk behandelen (bijv. in jouw eigen praktijk).

Na het behalen van Reiki 3a mag je jezelf Reiki Master noemen.

Na het behalen van Reiki 3b mag je zelf de Reiki cursus geven.

 De Reiki cursus is inclusief:

N

Inwijding en kennis van jouw Reiki graad en hoe je dit kunt toepassen op jezelf en anderen

N

Reiki terugkomdag

N

Een erkend certificaat

N

Toegang tot de online Reiki academie (Meerdere modules met werkboeken, video’s, oefeningen, meditaties en technieken voor zelfheling en behandelen van anderen) (t.w.v. minimaal 499 euro)

N

Onbeperkt toegang tot de academie + alle updates en aanvullingen in de toekomst (t.w.v. 399 euro)

Planning Reiki cursussen

Reiki 1:

Momenteel bied ik deze cursus alleen aan als 1:1 Reiki VIPdag (online of in Utrecht). Op aanvraag.

Reiki 2:

Momenteel bied ik deze cursus alleen aan als 1:1 Reiki VIPdag (online of in Utrecht). Op aanvraag

Reiki 3a:

  • Zondag 14 mei & 11 juni 2023 in Utrecht

Wil je meedoen, of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

*Het is mogelijk om in termijnen te betalen.